Finger Detangling – fingerkamning

Mindre än 24h då (!!!!!!!!).

Börjar bli lite nervous.. Har verkligen ingen aning om längden på håret just nu eller hur mycket som kommer behöva klippas. Har även för mig att jag har lite blont (stavas det så?) hår på ena sidan typ. Dessutom har jag haft sidecut för typ 2-1,5 år sen eller nåt sånt, undrar hur mycket kortare det är än resten. Jo men det lär vara kaos, precis som det låter.

Är även nervös för att reda ut håret rätt. Jag har övat mina detangling skills på det lilla ”kronhår” som e utanför weaven. Men det är, kanske inte svårt direkt, men pilligt, tidskrävande och det testar mitt tålamod. Vill gärna bara riva loss tovor, men no no no, massa onödigt breakage (svenskt ord?). Jag har typ bara dränkt håret i kokosnötsolja och gått från topp till rot. Men började kolla runt lite nu, inför den stora dagen liksom, och det är några olika saker jag måste testa.

Först och främst måste jag prova att ”kamma” (med fingrarna) när håret är fuktigt och typ har balsam i sig, tydligen många som gör så. Jag hade fått för mig att eftersom håret är svagare och mer elastiskt blött än torrt så blir det mer breakage på blött hår, men har förstått nu att det helt beror på hårtyp, shrinkage och hur pass bra en är på att ”fingerkamma” håret. Mitt hår är så sjukt torrt och bryts alltid av i små 1-2 centimeter långa bitar, så jag tänkte prova med balsam i håret och se om jag känner av skillnad.

Läste lite HÄR om fördelarna och nackdelarna med torr respektive blöt fingerkamning.

Sen förklarar MahoganyCurls väldigt simpelt nedan:

 

Och här förklarar heyfranhey både torr och blöt fingerkamning mycket längre hon repeterar och grejer. Dock vill jag bara säga att även om coconutoil är en asbra olja pga penetrerar hårstrået så är det inte en ren återfuktare, utan det är vatten eller vattenbaserad leave-in (som hon också säger sen), eller ja, i alla fall det jag lärt mig och så jag använder coconut oil. Förlåt ska bestämma mig om jag ska säga kokosnötsolja eller coconut oil. Lite lång video men kolla vad bra info hon la in:
0:10 – Explanation of Finger Detangling: Why & How
3:11 – Finger Detangling Process w/ Coconut Oil on Dry Hair
10:00– Finger Detangling Process w/ Cream & Water


Hihihi snart ska jag prova att göra detta på heeeela mitt hår!!! Ska ta så mycket på hårbotten lol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s