MITT hår <3

Hej hej hallå (det här är x22 dudidoo)!

Nu har jag mitt hår!!! Jag ska ta det från början.

I fredags gick jag till frissan (som tidigare nämt.. lol). Dom tog ut håret, tvättade det osv, så otroligt skönt varje gång. Sen fönades håret innan hon toppade hela huvudet. Vi kom överrens om att inte försöka klippa någon jämn frisyr, eftersom håret ändå är så ojämt kommer det ta för mycket av längden. Så jag får det att funka ett par 3-4 månader kanske sen lite mer toppning och kanske efter nåt halvår eller nåt så kan jag klippa en ordentlig frisyr. Eller ja vi får ju se hur fort håret växer nu.

Sedan tänkte hon platta mitt hår men jag ba nonono, har ju egentligen ett heat-fritt år (förutom den där föning dårå). Så jag gick hem med utfönat ojämt hår, såg lite tokig ut, men fick en tofs och mamma kom och hämtade mig så det var ingen fara så att säga. Väl hemma gjorde jag en äppelcidervinäger-rinse (ACV) med 1 del äppelcider vinäger och 2 delar vatten, ungefär. Co-washade håret, balsamerade och hade i raw shea butter deep treatment masque från Shea Moisture och lite extra oliv olja. Måste dock verkligen fixa ph-stickor så att jag kan mäta och ha rätt produkter i rätt ordning, pH-värdet ska ju sjunka (eller skulle det stiga? måste kolla det med..).

I alla fall, har i masken ett bra tag med platsfolie och en mössa på huvve. Sköljer osv blablabla, detanglar när det är halv-torkat typ och sen gjorde jag mitt första försök på braid(-outs)! Flätade typ 15-20 flätor och snurrade upp topparna på flexi rods så att dom inte skulle vara helt raka. Jag ville egentligen ha perm-rods (som jag köpt nu, hittade på Åhléns :O), men hade inte fixat såna än. Hade i dom i typ 2 dar för jag var ändå bara hemma med mamma och myste. Drog på mig en silkesduk och luva när jag gick huden med hunden eller när vi åkte till Max drive-in <3.

Bild  Bild  Bild

Ungefär som här när jag hade flätat håret till nyår, fast då gjorde jag hanging bantu-knots på topparna och fäste det med en hårnål, ska nog göra så på mitt hår nästa gång om det går.

Resultatet växer på mig, första dagen var det rätt tydligt att storleken på mina flexi rods, eller typ hur jag använt dom eller någonting inte riktigt stämde, allt lutade lite åt höger (pga hur jag sov??), topparna stod lite åt olika håll, typ mest utåt lixom.. Satte håret i en lös tofs på huvudet och lös tofs i nacken, nej det är inte tillräckligt långt för en bulle på huvva än. Sen rufsade jag bara lite i botten nästa morgon och sprayade lite vatten-olivoljaremix och så lite kokosnötsolja lite all-around (TOPPARNA!!).

Håret hade stretchats ut lite över natten och lagt sig mer ”naturligt” så jag gillade dag 2-håret mycket mer. Idag är dag 3, flätade håret på lördag dag om jag inte minns fel. Jo så var det, detanglade på fredagskvällen och gjorde flätorna på lördag dag, tog ut dom måndag. I alla fall, idag håret får mer och mer volym för varje dag blir också lite frizzigare i botten, men jag gillar det! Definitionen på lockarna håller sig superbra tack vare att jag hade Eco styler gel (som världens snällaste pojkvän köpte när han var i London). Är verkligen förvånand, trodde att lockarna i mitt rakpermanentade hår skulle börja släppa efter första natten. Men det har bara slappnat av typ, är inte lika gel-hårt och krispigt när en rör vid håret nu. Vart nog lite för krispigt först för att jag tror att jag överdrev lite med gelen, hehe.. Den var så geggig och kletig. Så kul ju.

Imorgon tänkte jag dock tvätta håret, köra protein inpackning som kom på posten igår!! Men först, bilder!!!!!

BildDag 1-hår, kolla vad håret i nacken lutar åt höger..

 

BildDag 1

 

Bild

Dag 1

 

BildDag 2-hår

Bild

Topparna lutar inte alls, lite inåt ba

 

BildHär har vi lite av det som gått av, uppe på huvudet till höger. Ska eg va lika långt som det jag drar i

 

Bild

Fönat (ignorera tofs-märket tack!)

Bild

Fnizz

  Bild

Snyggt ju, lite uppklippt

Bild

Allt det där avbrutna syntes mycket mer när håret var rakt, såklart.

BildMen asså ändå fett långt? Så mycket längre än vad jag trodde. Även om det ju åker upp typ minst 5 cm när det är lockigt.

BildFick feeling under photoshooten, yolo.

 

2 reaktioner på ”MITT hår <3

  1. Hej! Vilken fin blogg du har! Det ska bli otroligt intressant att få följa din hårresa!:) Och du jobbar på jättebra med din hårskötsel måste jag säga 😉 Vad har du för hårmål?:)
    Kramar

    • Hej!! Jag blir så glad! Vad roligt att du tycker det! Tack så mycket. Åh det var ett bra tips på ett ämne för ett inlägg 😉 Men lite kort så är det hårets hälsa först och främst och numero 2 är att växa ut mitt hår till ungefär axellängd och då klippa av det relaxade, sen bara fortsätta och se vad som känns bra, kul att se hur långt det kommer vara om typ år. Själv då??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s