Flexi-rod set – första försöket

I måndagskväll satte jag mig i sängen med ett gäng röda och gula (färgen=storleken, eller??) flexi-rods och några ljusblå/grå(?) perm rods som backup, ice liksom. Och banne mig om jag inte var tvungen att använda ett par 4-5 stycken. Hittade dock två till flexi-rods i sängen när jag var klar, dom hade gömt sig i täcket.

Gjorde dom på några halv-slarviga flat twists jag provade nån dag innan, blev inte så bra, allt det avbrutna håret åkte som ur twisten när jag sov pga för kort än så länge.. Återfuktade med LOC-metoden vatten, avokadoolja, fuktkräm och shea butter, sen lite eco styler gel så att dom skulle hålla ordentligt (borde nog ej gjort det för det krullade upp sig ordentligt, blev VÄLDIGT kort och det hjälpte inte riktigt att jag separerade lockarna och typ rufsade och försökte dra ut dom).

Gick ut, vandrade runt inne i stan och kände mig som en tant. Gick hem sen och sprayade lite vatten, blev bättre men förstörde topparna. Eller ja, topparna blev raka igen. Men men ska ändå tvätta håret 2morrow!

bild 1

Who’s that girl? lalalalalalalalalalala

bild 4

I’m that girl lalalalalalalalalalala

bild 5

Sov på detta, otroligt bekvämt osv. Vaknade, taggad på resultat och så ba:

bild 1 bild 2

(Ursäkta crazy-eye over heaaa..)

Asså inget så, blev skit fina lockar, men jag tror jag rullade upp dom tokigt. Borde rullat på sniskan för att behålla mer längd, istället för att bara rulla upp allt mot mitten av huvudet. Blev så kort, och luggen PANIK!! Men nålade upp den så, ingen fara. Men som sagt, sprayade lite vatten och smetade på kokosnötsolja (fortfarande lol på detta ord). Snurrade runt en scarf och pinnade upp håret lite på måfå för att gömma dom raka topparna och voilà:

bild 1 bild 2

Längre nu och mycket fylligare och mer volym än det relaxade

Ska försöka igen snart och hoppas på bättre resultat. Nu ska jag läsa lite i min nya bok som mamma (<3) skickade hit, The Science of Black Hair! SÅ sugen på att läsa denna!!

Annonser

6 reaktioner på ”Flexi-rod set – första försöket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s