Marley braids / Senegalese twists

Hihihihihiiii varit sååååå sugen på att göra dessa (senaste typ månaden hehe) och gjorde dom äntligen! Okej jag har varit superseg på att göra dessa marley/senegalese twists. Tog mig en vecka att göra klart och sen ytterliggare en vecka tills jag fotade dom (imorgon är det två veckor sen jag började). Jag köpte först ett paket av detta hår för 60kr på Globisco i Malmö:

brahår

Det så nice, uppdelat i färdiga slingor, inget trassel eller skit och i slutet av twistsen var det bara att snurra den runt sig själv så fastnade den liksom (den snurrades inte upp). Texturen var rätt kinky vilket är superbra för att det liknar min lockiga utväxt perfecto!! Kan göra sånna där protective buns, typ en knut som en virar lite löshår runt, vilket resluterar i en större knut (min är i princip obefintlig) samtidigt som det skyddar topparna från yttre slitage/påverkan och även från det kalla vädret!!!

I alla fall, jag hade bara köpt ett paket för att prova håret och så där, kanske inte den smartaste idén. För det tog ju slut rätt fort..

      halvvägs Det som hanns med

marley

Men ÄLSKAR verkligen hur fluffiga och naturliga dom ser ut!

Drog på mig en luva över denna halvfärdiga frilla och åkte in och skulle köpa 2 till paket hår. Åkte till Comffy Hair denna gång istället, för att kolla deras utbud och priser. Men dom hade inget kinky hår inne, bara vanligt rakt fläthår. Köpte ett paket i hopp om att det skulle finnas rätt på Globisco. Traskar vidare i stormen men möts av en stor besvikelse, sista paketet hade någon köpt precis innan mig och nytt kom inte förän nån gång i februari buhuuuu. Åkte hem och provad hur pass olika det de olika håren gjorde sig som twists.

bild(2)

Vänster är det raka håret (senegalese twists) och höger det lockiga (marley braids/twists)

håreeetDet raka. Fick panikdamp på detta hår. Det var typ lite uppdelat först men det ba trasslar sig och och blir tovor som inte går att ta loss. Fick slänga massa hår som inte gick att använda pga så pass tovigt.. Kostade 70 spänn, vet faktiskt inte hur mycket dom vägde, kollade inte, men det raka håret var mycket längre så att jag kunde klippa det på mitten vilket ju gav mig mycket mer hår. SÅ det jag vill komma till är att jag tänker att det var mycket billigare per 100g och därför värt även fast det var pisseirriterande att handskas med…. Fick köpa ett till paket rakt hår sen, använde typ 2,5 paket hår totalt, lite drygt.

Fick även bränna topparna för att dom inte ska unravel, så att säga. Men dom brända topparna blev väldigt riviga och fastnade högre upp i twistsen och det blev allmänt kaos på huvudet, men smörjde in varje snurra med lite sheasmör och olika oljor, det hjälpte! Jag har sett massa tjejer som doppar håret i varm vatten, får prova det nästa gång. Tänker dock spontant att det funkar med kinky hår.

OK, så två veckor senare tada:

 kkllo      ccra

 

iiiuuyynlop

 

 

 

 

 

 

 

Gjorde verkligen inte så nogrann fördelning eftersom jag satt och gjorde dom i sängen, hade ingen spegel så det är lite på måfå. Men jag gillar det! Har ingen aning om hur många det är, kanske räknar dom sen? Lol det e ca jättemånga! Är supernöjd med resultat, ska dock hålla utkik i affären så jag kan köpa mera kinky hår när det kommer wohoooo 🙂

Annonser

En reaktion på ”Marley braids / Senegalese twists

 1. Vad härligt!! Men sluta m grimaserna på bilderna!!!!!😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

  Skickat från min iPhone

  > 2 feb 2014 kl. 16:59 skrev ”Poppin’ Curls” :
  >
  >
  >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s